:

Hvor lever den asiatiske elefant?

Table of Contents:

 1. Hvor lever den asiatiske elefant?
 2. Hvordan drikker en elefant?
 3. Kan en elefant svømme?
 4. Hvordan kommunikerer elefanter?
 5. Hvor lever der vilde elefanter?
 6. Hvor lever den indiske elefant?
 7. Hvad er gennemsnitsvægten for en elefant?
 8. Hvorfor har elefanter så store øre?
 9. Hvilket dyr kan ikke svømme?
 10. Kan en giraf svømme?
 11. Kan en elefant græde?
 12. Hvem har malet elefanterne?
 13. Hvad er en ronkedor?
 14. Hvor gammel bliver en indisk elefant?
 15. Hvor gammel kan en indisk elefant?

Hvor lever den asiatiske elefant?

Den asiatiske elefant er generalist. Det vil sige, at den lever i mange forskellige naturtyper og kan spise mange forskellige ting. Den lever både i græs og kratområder, tropiske og subtropiske skove og af og til på landbrugsjord. De kan leve i højder fra havniveau og op til 3.000 meter i Himalaya i Indien.

Hvordan drikker en elefant?

Elefanten lever af græs og blade, og så kan den drikke over 200 liter vand om dagen. Den kan spise helt op til 300 kilo mad om dagen. Elefantens snabel er helt speciel. Ud over at kunne rumme flere liter vand, så bruger elefanten snablen til at snuse, føle, gribe og drikke med.

Kan en elefant svømme?

Elefanten er ikke det eneste store dyr, der kan svømme. Der kendes for eksempel flere iagttagelser af svømmende giraffer og af strudse til søs. Andre store dyr kan ikke svømme uden videre, men har mulighed for at lære det.

Hvordan kommunikerer elefanter?

Studier har vist, at elefanter ikke blot kommunikerer med deres egen flok, men også over meget længere afstande, ved at stampe i jorden. Dette sender subsoniske bølger gennem jordoverfladen, som modtager-elefanten kan mærke med de følsomme nerver i sine fødder.

Hvor lever der vilde elefanter?

I dag er udbredelsen begrænset til 13 Lande. Fra Indien i vest til Borneo i øst. Den samlede bestand i Asien vurderes at være på mellem 35.000 og 50.000 individer. Tidligere vurderinger går på, at der i starten af forrige århundrede var cirka 100.000 vilde elefanter.

Hvor lever den indiske elefant?

Den indiske elefant lever i skovområder i Sydøstasien. Den indiske elefant er mindre end den afrikanske, ørerne er mindre og snablen ender i én ”finger”, hvor den afrikanske har 2 ”fingre”.

Hvad er gennemsnitsvægten for en elefant?

6.000 kgVoksen 3.000 kgVoksen Afrikansk elefant/Vægt

Hvorfor har elefanter så store øre?

En elefants ører fungerer som elefantens »køleanlæg«. Det varme blod fra elefantens krop løber ud i den tynde hud i ørerne, hvor blodet afkøles af luften og løber derefter tilbage i kroppen. Ørerne på den afrikanske elefant er meget store (ca.

Hvilket dyr kan ikke svømme?

Men nu har forskere fundet - og for første gang videnskabeligt beskrevet - to aber, der ikke bare kan svømme, men også tilsyneladende er meget trygge ved det våde element. I mange zoologiske haver er det eneste, der adskiller publikum fra aber såsom chimpanser, gorillaer og orangutanger, en voldgrav fyldt med vand.

Kan en giraf svømme?

De lange forben er besværlige, når giraffen skal drikke vand. Så skal den stå med meget spredte ben for at kunne nå vandet. Giraffen kan ikke svømme, som de fleste andre pattedyr kan.

Kan en elefant græde?

Men elefanter har ingen tårekanaler, og derfor kan væsken kun komme ud gennem øjnene. - Derfor vil du næsten altid se, at der løber tårer ud ad øjet på en elefant. For andre dyr vil sådan en tåre løbe ned i næsen. Ofte vil tårerne fra elefantens øje hurtigt fordampe eller tørre, hvis der er varmt eller hvis det blæser.

Hvem har malet elefanterne?

Jens Galschiøt, Steffan Herrik, Leif Sylvester, Troels Trier og 13 andre kunstnere har sat deres farverige præg på 21 håndskårne elefanter, som sælges på auktion til fordel for SOS Gambais hjælpearbejde.

Hvad er en ronkedor?

En ronkedor er en gammel hanelefant, som lever isoleret fra flokken.

Hvor gammel bliver en indisk elefant?

48 årAsiatisk elefant / Levetid (Voksen, I fangeskab, Europæisk bestand)

Hvor gammel kan en indisk elefant?

Når elefanten drikker, suges vandet op i snablen og sprøjtes derefter ind i munden. Den indiske elefant vejer op til 5 tons og kan blive 3 meter høj. De kan blive 50-60 år. Elefanten er det største dyr på landjorden.